Kolejny bandyta w ciężarówce.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • filipT
    Rider
    • 2010
    • 554

Zamieszczone przez adaś
    Przeciez gość tego nie zrobił umyslnie
    I co z tego, dwie osoby Bogu ducha winne nie żyją, a facet twierdzi, że się trochę zagapił :evil: . W takich sytuacjach kodeks powinien mu tak dop...lić, żeby do końca życia pamiętał i żałował tego, co zrobił.
    był trzeźwy, powiedział prawdę, wypadki się zdarzają.
    Nie jestem fanem tirów, ale to samo mogło by się przydarzyć osobówce i konsekwencje byłby podobne, tyle że dla obu stron, tu jedna jest znacznie silniejsza, też czekałby pluton?
    Mój Szkodnik

Komentarz

• shok
      RS
      • 2009
      • 2070
      • Octavia I (1U2)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Tutaj też się zagapił http://moto.wp.pl/mid,995459,mtype,1,material.html i co wszyscy po 25 lat? Czy osobówki mają ultimatum? Kierowca to kierowca i wszyscy powinni ponieśc równą kare

Komentarz

• loyd
        RS
        • 2010
        • 2342

Zamieszczone przez shok
        Tutaj też się zagapił http://moto.wp.pl/mid,995459,mtype,1,material.html i co wszyscy po 25 lat? Czy osobówki mają ultimatum? Kierowca to kierowca i wszyscy powinni ponieśc równą kare
        Masakra jest u Rusów. Większość wypadków to eweidentne wjechanie na skrzyżowanie na czerownym świetle.

Komentarz

• pstryczek
          RS
          • 2009
          • 10782
          • Superb III (3V3)

Dzisiaj zrobiłem trasę do Bielska-Biełej i spowrotem. To co tirowcy wyprawiają na drodze woła o pomstę do nieba, trzeba mieć czasami przeczucie aby nie zostać zepchnięty i zgniecony. Rozstrzeliwać na miejscu :diabelski_usmiech
          Marek

Komentarz

• loyd
            RS
            • 2010
            • 2342

Zamieszczone przez pstrykacz
            Dzisiaj zrobiłem trasę do Bielska-Biełej i spowrotem. To co tirowcy wyprawiają na drodze woła o pomstę do nieba, trzeba mieć czasami przeczucie aby nie zostać zepchnięty i zgniecony. Rozstrzeliwać na miejscu :diabelski_usmiech
            :

Komentarz

• sosna1
              Rider
              S_OCP Member
              • 2007
              • 463
              • Octavia II (1Z3)
              • BGU 1.6 MPI 102 KM

Panowie nie przesadzajcie,owszem czasami kierowca ciężarówki trochę przesadzi,ale więcej wypadków powodują kierowcy samochodów osobowych i to oni czują się panami drogi zwłaszcza przedstawiciele handlowi czy nigdy nikt z was się nie zagapił nie przejechał na czerwonym świetle?Pomyślcie,że to jest pędzące ponad 40 ton które nie zatrzyma się w 30 czy 40 metrów,jak ktoś chce zobaczyć co wyprawiają ci super kierowcy z osobówek to zapraszam na krajową 2 na odcinku Ożarów-Sochaczew to zobaczy wyprzedzanie na czwartego,wyprzedzanie po lewej stronie wysepki na przejściu dla pieszych to standard a jakoś nigdy nie widziałem takiego manewru wykonanego przez kierowcę ciężarówki mówcie co chcecie,ale taki kierowca ma jeden z cięższych zawodów i wcale im nie zazdroszczę.
              Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• tom2212
                RS
                • 2008
                • 3892

a tu kolejny przykład beztroski kierowcy ciężarówki !!! To mogło się skończyć tragicznie

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Zamieszczone przez loyd
                  Malutkie dziecko wraz z ojcem. Życzę mu tego samego.
                  powściągnij trochę tego typu komentarze, zwłaszcza w ustach prawnika (?) czy tam łonabi, czy człowieka zbliżonego do, brzmią cokolwiek dziwnie, myślę, że nie jesteś jeżdżącym automatem, tez kiedyś możesz wracać zmęczony z roboty, zagapić się i skosić dziecko albo kobietę w ciąży (nie wiem dlaczego faceci w sile wieku tak nie wzruszają internecikowej opinii publicznej :lol: ), nie wiem, wtedy sam będziesz się nanizowywał na ten Twój pal czy popełnisz harakiri :?: :!:

Zamieszczone przez adaś
                  I co z tego, dwie osoby Bogu ducha winne nie żyją, a facet twierdzi, że się trochę zagapił :evil: . W takich sytuacjach kodeks powinien mu tak dop...lić, żeby do końca życia pamiętał i żałował tego, co zrobił.
                  nie, no, następny :shock:
                  zapewniam Cię, że będzie o tym doskonale pamiętał, jeżeli tylko o to Ci chodzi to nie trzeba nikomu niczego dopierdalać.

fajnie, że mamy takich idealnych wśród nas

szerokości, bystrości umysłu i zawsze trafnych decyzji na drodze życzę
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• bardzozlymisio
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 208

Panowie, czytam te komentarze i włos jeży mi się na głowie.
                    Sam nie jestem kierowcą tira ani nie mam takowych w rodzinie ani wśród znajomych. Zawodowo zajmuje się eksportem i mam wiedzę jak ta branża działa. Goście są pod butem spedytorów, mają napięte grafiki, czesto gęsto spedytorzy mają w d..ie tacho i ograniczenia - międzyinnymi daltego ostrzegają sie przez CB i miśkach i krokodylach. Mają śćiśle wyznaczone godziny dostaw, kary za spóźnienia, etc.
                    Nie mam zamiaru usprawiedliwiać tego kierowcy, ale nie można go odsądzać od czci i wiary, przeczytawszy 6 linijek w gazecie - bo nie wszystko jest takie czarnobiałe.
                    Ponadto, biorąc pod uwagę to że był trzeźwy i się przyznał od razu mówi, że być może jest uczciwym, ciężko harującym facetem który był zjeb...y jak koń po łesternie, zagapił się (komu sie nie zdarzyło zagapić ręka do góry) i przez nieszczęśliwy zbieg okoliczności zabił ludzi. I może powinna powstać w naszych głowach refleksja, że strasznie współczujemy straty bliskim poszkodowanych, ale może tez powinnismy współczuć kierowcy którego sumienie być może pozbawia teraz zmysłów, a jego psychika wymierza my karę straszniejszą od jakiejkolwiek kary fizycznej.

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez bardzozlymisio
                      Panowie, czytam te komentarze i włos jerzy mi się na głowie.
                      Sam nie jestem kierowcą tira ani nie mam takowych w rodzinie ani wśród znajomych. Zawodowo zajmuje się eksportem i mam wiedzę jak ta branża działa. Goście są pod butem spedytorów, mają napięte grafiki, czesto gęsto spedytorzy mają w d..ie tacho i ograniczenia - międzyinnymi daltego ostrzegają sie przez CB i miśkach i krokodylach. Mają śćiśle wyznaczone godziny dostaw, kary za spóźnienia, etc.
                      Nie mam zamiaru usprawiedliwiać tego kierowcy, ale nie można go odsądzać od czci i wiary, przeczytawszy 6 linijek w gazecie - bo nie wszystko jest takie czarnobiałe.
                      Ponadto, biorąc pod uwagę to że był trzeźwy i się przyznał od razu mówi, że być może jest uczciwym, ciężko harującym facetem który był zjeb...y jak koń po łesternie, zagapił się (komu sie nie zdarzyło zagapić ręka do góry) i przez nieszczęśliwy zbieg okoliczności zabił ludzi. I może powinna powstać w naszych głowach refleksja, że strasznie współczujemy straty bliskim poszkodowanych, ale może tez powinnismy współczuć kierowcy którego sumienie być może pozbawia teraz zmysłów, a jego psychika wymierza my karę straszniejszą od jakiejkolwiek kary fizycznej.
                      zgadzam sie z tobą w 100%
                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

Zamieszczone przez piramida
                        Zamieszczone przez bardzozlymisio
                        Panowie, czytam te komentarze i włos jerzy mi się na głowie.
                        zgadzam sie z tobą w 100%
                        no właśnie.

stosy sobie układajcie gdzie indziej o nieomylni, święci i idealni :?
                        saport techniczny baj DGW
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm
                        no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...